Hoe kunt u uw hond te trainen?

Hondentraining Limburg

Veel hondenbezitters lijken tegenwoordig erg bezorgd te zijn over hoe goed hun honden worden opgeleid. Er wordt weinig tot geen aandacht besteed aan een goede training van de menselijke huisdierenpopulatie. Als gevolg hiervan zijn honden vaak net jonge kinderen… weglopers, asociaal, onvoorspelbaar en vaak worden ze door mensen “honden erger dan mensen” genoemd. Wanneer dit gebeurt, is het niet alleen hartverscheurend voor de betrokken honden, maar het is ook verontrustend om te zien hoe de familie of de eigenaar probeert antwoorden te vinden.

Dit is echt een oproep tot actie en een calamiteit op zich. Dit zou een wake-up call moeten zijn voor elke hond en zijn eigenaar. De volgende eenvoudige stappen zullen u op weg zetten naar training om u aan te passen.

1. Heb geen onrealistische verwachtingen van uw hond. Het is volkomen aanvaardbaar dat uw hond er die dag of dat commando een uur langer over doet om bij u terug te komen, of dat hij altijd hetzelfde woord gebruikt als het gaat om op het potje gaan of blijven. Uw hond is in staat om te leren, maar u zult zich zo nodig moeten aanpassen.

2. Honden komen niet naar je toe. Ze “vallen” voor je. Ze zullen je meestal volgen, verliezen hun interesse en stoppen soms met volgen. Dit verlies van interesse is waar de meeste mensen irritatie beginnen te vertonen. Hoe moeilijk het ook is, u moet accepteren dat u niet te allen tijde zult en mag eisen.

3. Als u wilt dat zij begrijpen wat u van hen vraagt, moet u een strenge maar zachte stem gebruiken en consequent zijn in toon en volume wanneer u een commando geeft. Op die manier is de kans groter dat ze de informatie onthouden. Let op tekenen van hun intentie om te volgen, zoals een “voorzichtige, wijd open blik, snuiven en andere gedragingen die suggereren dat ze in dezelfde richting denken”.

4. De waarheid is dat u waarschijnlijk nooit aan het eind van uw ontlasting zult komen waar uw hond bij is. Er zullen droge plekken zijn en andere delen die ze niet gebruiken. Je kunt zien dat ze er net zo over denken en als zodanig kun je hun darm verplaatsen zonder dat het een zorg is. Blijf geduldig!

5. Laat ze weten wanneer ze je gek maken. Sla ’s morgens je armen over elkaar en sta bij het krieken van de dag op en laat hen ook opstaan. U kunt aan de vensterbank hangen of uit het raam kijken, maar dan is het al te laat. Benader hun bench of ga er zelf in en wacht, rustig, een minuut of twee en loop dan weg. Ze moeten geen grote ophef maken. Dit is een routine en routine is de enige manier waarop je zult bereiken wat je wilt. Respecteer hun ruimte en blijf rustig.

6. Wees gerust, u kunt er geweldig uitzien in uw aankondiging van uw komst met Mopshondmode. Je krijgt er een even enthousiaste reactie voor terug.

7. Tenslotte bent u aangekomen bij klassen waar de Mopshonden niet alleen leren hoe ze in een rechte lijn moeten lopen, maar ook worden aangemoedigd om te klimmen en te springen. Opgesloten zijn zou hun mogelijkheden beperken om zich volledig te kunnen uiten.

Uiteindelijk is de Mopshondmode voor de Gaston-eigenaars en -trainers die op een of ander moment hun voetbeugels door de medelijdende stem, vindingrijke woorden en traktaties hebben gehaald.

We willen er alleen zeker van zijn dat je beseft dat je het kunt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.