Hoe train je een hond?

Op een bepaald moment zal iedereen die met een hond is omgegaan, zorgvuldig onderzoek hebben gedaan naar één van deze plaatsen of willekeurig naar een samenvatting ervan zijn gegaan. Je kunt niet alles over het trainen van een hond leren uit een boek, een lezing of een seminar. Het is zinloos. Je moet interactie hebben met de hondenschool. Je moet een band opbouwen. Net als met een kind is het belangrijk om elke gelegenheid aan te grijpen om dat te doen.

Gouden regel nr. 1: Breng dagelijks tijd door met de hond.

Dit is zo belangrijk dat ik het niet ga verbloemen. Dit is zo belangrijk dat ik dit ga benadrukken. Je moet je concentreren op de hond. Breng tijd door met de hond. Concentreer je op de hond. Wat was de echte reden dat je onderzoek deed naar deze auteur? Was het gewoon een toevalstreffer of was er iets anders aan de hand dat je gewoon niet begreep?

Het antwoord zal waarschijnlijk ja zijn. Als je dit ene kenmerk negeert, heb je waarschijnlijk een ongelukkige hond en een ongelukkig baasje. Als je niet wilt dat je hond gedragsproblemen krijgt zoals het omspitten van je tuin en het kauwen op je enkels op dit moment, dan moet je dat rauw verbranden.

Gouden regel #2: Interactie met de hond op een dagelijkse basis.

Een relatie ontstaat niet van de ene dag op de andere. Geen relatie ontstaat na een stop van een kwartier in de supermarkt. Niemand heeft met je buurvrouw gepraat voordat haar man haar dit voorstelde. Ze dacht gewoon dat het een slam dunk was.

Niemand heeft een magische oplossing voor dit probleem. Niemand heeft een supergeheime techniek die zelfs de meest grotten ombuigt. Deze regel betekent gewoon dat de eigenaar er met zijn hond op uit moet trekken.

Gouden regel 3: Stel redelijke verwachtingen.

Uw hond zal in staat zijn om te leren wat u wilt dat ze leren. Ze zullen de boodschap begrijpen. Als je goed begint, zullen ze het weten. Als je niet goed begint, zullen ze het niet weten. Blijf bij je standpunt, wees geduldig en blijf het op de juiste manier doen.

Je moet misschien een paar keer per dag met ze naar buiten gaan om het te laten gebeuren. Maar dat is de manier waarop het werkt.

Onthoud dat alles wat de moeite waard is om te doen meestal een grote prijs heeft. In het begin lijkt het je misschien de moeite waard, maar aan het eind zal het niet werken. Als je een regel maakt, hou je er dan aan.

En tenslotte, vergeet niet dat je hond de trekker zal zijn. Het voorbeeld dat ik graag gebruik is als volgt… wanneer je een rijbewijs haalt staat er een foto op het rijbewijs. Als uw kind met die bepaalde vrienden optrekt, zal er op het rijbewijs absoluut staan “Ik ben asociaal. Ik ga in mijn eigen uitwerpselen liggen wanneer ik maar wil.” Er is geen uitzondering. Als u een hond bij de deur wilt voor de aankomst van de kinderen, is dat absoluut prima. Maar als u een hond wilt om het huis te beschermen tegen indringers, is dat een heel ander verhaal.

Gouden regel 4: Beperk uw zelfverantwoordelijkheden.

Als je een hond wilt, moet je een deel van de verantwoordelijkheid dragen. Als je een full- Loving assistent wilt voor je werk, moet je wat tijd uittrekken om hem te trainen. Als je met je hond wilt spelen, moet je hem trainen om dat te doen en meer.

De bedoeling van dit artikel is echter niet te zeggen dat je geen hond kunt hebben. Maar je kunt maar beter bereid zijn om te gaan met de dingen die erbij komen kijken, als je een hond wilt die goed is voor jou en je gezin.

TIP 5: Laten we het eindelijk eens hebben over EXCESSIEF gedrag.

Dit is waar de meeste mensen in de problemen komen. Ze beginnen met de juiste bedoelingen om een hond te bezitten, er voor te zorgen en zo, maar dan zonder bepaalde bijzonderheden te kennen of te begrijpen, nemen ze de hond uiteindelijk terug of laten ze hem in het asiel.

Ik weet dat u het beste voor uw hond wilt, zoals wij allemaal, maar als het aankomt op agressiviteit, of “troep” zoals ik het noem, kunt u problemen hebben om dit dier onder controle te houden, nogmaals, afhankelijk van het ras en de grootte van de hond.

Als je dit type hond ziet, bijvoorbeeld de pitbull, of de rottweiler, dan is het een hond met een gewelddadig verleden. Tegenwoordig kunnen deze dieren echter worden getraind en geïntegreerd in gezinnen met positieve bekrachtiging en waar negatieve bekrachtiging is verwijderd.

Lees meer:

Hondentraining Limburg

Hondenpension Limburg

Hondenopvang Limburg

Hondenschool Limburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.