Konijnen Hulp

Schaapskuddes

Samen zijn in schaapskuddes is geen slechte zaak. Zoals bij veel dieren wordt de kudde groter naarmate de tijd verstrijkt en groter wordt. Elk deel van de kudde zal het vehikel zijn voor de bacteriën om zich te delen en te zorgen voor overleving van de sterkste. Hoe meer bacteriën er in een kudde schapen aanwezig zijn, des te sneller zal de kudde sterven.

Het hoeden van dieren levert ook voordelen op voor de mens. Net als het hoeden van mensen hebben zij ook een gunstige invloed op het milieu. Door het hoeden van de schapen wordt het land droger en eten deze dieren wild ongedierte op. Het hoeden van dieren vermindert ook de erosie van de bodem en de bossen. Door de bodem in stand te houden kunnen mensen efficiënter gewassen verbouwen. Het hoeden van dieren helpt ook het broeikaseffect te verminderen dat door de piketten en andere dieren wordt veroorzaakt. Er zijn schaapskuddes in de Putney Woods en in Woodstock.

Zoals gezegd is dit geen dierentuinachtige omgeving, maar de verschijning van dieren in een natuurlijke habitat is een stimulerende en harmonieuze zaak.

De Slimme Weg – Konijnen Hulp Federatie

De Rabbit Aid Federation is een liefdadigheidsorganisatie die de verantwoorde behandeling van konijnen en andere diersoorten bevordert. De konijnenhulpfederatie is geen overheidsinstantie, haar leden zijn vrijwilligers die een passie hebben voor het terugdringen van het aantal konijnen in hun natuurlijke leefomgeving. konijnenhulp lidmaatschap is gratis en wie lid wordt krijgt een garantie van drie jaar die normaal gesproken de kilometers van het konijn in beide richtingen dekt.

Als onderdeel van hun lidmaatschapsprogramma ontvangt iedereen die in 2005 lid wordt een DVD van The Rabbit Aid Federation en als aan de voorwaarden wordt voldaan maakt men kans om één van de vijf konijnen te adopteren. Het adoptieprogramma voor konijnen is niet alleen een kans om te adopteren maar ook een geldinzamelingsactie voor de Rabbit Aid Federation.

De konijnen die door leden van Rabbit Aid worden geadopteerd, krijgen altijd een nieuw thuis met een gegarandeerd minimum van twee nestjes van twee dieren. Adopteer een konijn voor hun nieuwe leven en avontuur in een nieuwe leefomgeving.

Als u een konijn heeft geadopteerd via het konijnenadoptieprogramma kunt u deze konijnen versieren met uw eigen konijnenMQ badge. Rabbit Aid heeft duizenden leden over de hele wereld, die zich allemaal inzetten voor het onderhoud en welzijn van konijnen in hun land.

Het konijnenopvangcentrum in het Hutchness Centre in Carlingfer organiseert dit evenement al meer dan 26 jaar met succes. Zij hebben in het verleden ook al honderden konijnen gehuisvest.

Rabbit Aid heeft verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de konijnen binnen de muren van het hok blijven en dat zij een gezonde voeding krijgen. De konijnen worden drie keer per dag gevoed met een dieet van korrels en restjes. Ze hebben ook synthetische korrelvoeding voor de wintermaanden.

Nu weet u alles over het konijnenhok en de belangrijke onderdelen ervan. De volgende keer dat u uw plaatselijke konijn ontmoet, zeg dan dank u wel. U zult merken dat er veel meer interactie is tussen de konijnen en de mensen zoals het hoort. Veel plezier bij het wandelen!

Lees meer:

Begrazing

Begrazing met schapen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.