Mijn Keuze Mijn Keuze Mijn Paard

Paarden therapie Amsterdam

Mijn paard, mijn keuze

Mijn paard, Choice, is al vijf jaar een ervaren equine therapie patiënt. Vijf jaar school heeft hem de kans gegeven om te spelen met enkele van de beste paarden die er zijn, in sommige gevallen uitzonderlijk taaie paarden te laten coaching, zij het soms professioneel. Hij heeft een waaier van ervaringen opgedaan in meer dan 20 landen. Ik was degene die een bod moest doen op zijn genegenheid, het was of ik zou hem verliezen door ziekte, of hij zou mij verliezen. Ik maakte de fout te denken dat als ik hem niet kon verliezen door ziekte, dat hij mij dan ook niet zou verliezen. Hij leerde me hoe ik dat moest doen.

Toegegeven, er waren tijden dat hij niet het beste paard was, maar hij was een fantastische trainer en zo levendig dat ik er zelfs op de beste momenten van moest kotsen. Er is geen droog oog in huis als het regent.

Als hij niet “op zijn” paard zat, zat hij op mij. Hij was de eerste die me kuste. Ik was de langzame op het paard. Maar als mijn paard zover was dat hij niet meer van zijn paard af wilde, maar naar mij ging zitten staren, dan duwde ik hard, hij duwde me hard… hij duwde me tot ik over de stal vloog.

rijker aan betekenis dan onze menselijke acties.

Het belang dat Buck voor mij heeft is onbetwistbaar, afgezien van zijn absoluut verrukkelijke uiterlijk en zijn diepe toewijding aan mij. Ik ben een veel beter mens nu ik bij hem ben.

Ik deel deze wijsheid met jullie omdat in de loop der jaren ook ik paardenvrienden heb gehad die door dezelfde cyclus gingen in de ontwikkeling van hun relaties met mij. En, ook ik heb ooit in die eindeloze cyclus gezeten. Hoewel ik nooit een wederkerigheid heb gehad, weet ik van andere paardenvrienden, vrienden met paarden die door dezelfde cyclus zijn gegaan en een relatie met mij hebben ontwikkeld.

Er is een man “die de eerste regel voor paarden heeft geschreven – Praat niet tegen je paard.”

Helaas deed ik dat. Op een dag kwam een vriend naar me toe en vroeg of ik een paard kon lenen. Ik had geen idee wat ik moest vragen. Maar, toen ik op de grond zat, kwam die vraag in me op. Wat is een regel voor paarden, dacht ik.

Een paar dagen lang stelde ik allerlei vragen, tot ik aan het eind van mijn Latijn kwam. Toen zei ik tegen de vriend: “Er is geen regel. Ik weet niet waarom je een hond of een kat wilt houden. Je weet wel, als je iets verderop kijkt.”

Dus, voor degenen onder jullie die paarden hebben, jullie moeten deze suggesties ter harte nemen. Voor diegenen onder jullie die katten hebben, hoop ik dat dit helpt. Als je honden hebt, overweeg dan alsjeblieft Doe-Het-Zelf technieken.

Regel 1: Breng geen kat of hond binnen op een plaats waar een paard leeft.

(sters, vogels, enz.)

Dit geldt voor alle katachtigen en hondachtigen, of zij nu gedomesticeerd zijn of gewoon wild.

Ik heb te vaak gezien dat paardeneigenaren hun honden en katten tijdens voedertijd in de stal brachten om TV te kijken. De voedertijd is puur vermaak en het kan erg oncomfortabel zijn voor het paard en de andere verzorgers.

Er zijn mensen die zweren dat ze nog nooit een hond of kat op TV hebben gezien.

Ga naar de TV kijken en ga dan naar de voederbak kijken. En vraag jezelf af, “Heeft je paard eten gehad?”

Het is één uur ’s nachts en je hebt net de dekens van dat lekkere warme lijf van je afgetrokken en de hele dag gegeten. Je controleert hem even en alles ziet er net zo uit als overdag. Kippenvel, kippenbotjes, en een geur van runderbouillon.

Staar hem nu eens goed aan. Kijk wat hij aan het doen is.

Je zet de kom met eten neer en hij gaat het aanvallen. Maar hij slaat per ongeluk met zijn pootje tegen de lege kom.

Geen probleem. Hij likt het wel schoon. Alles is goed.

Maar als je dan thuiskomt en je zet zijn lege kom neer, glijdt hij er met een plof vandoor. Geen probleem. Hij heeft te eten gehad.

Vul een bank met een oud kussen (of een slaapzak of hondenbed) en hij zal het voor je terughalen. Of hij vindt het en eet het op. (Hij heeft de bank al volgestopt met zijn uitwerpselen).

Als u zijn gedrag niet kunt waarderen, zoek dan professionele hulp.

Om vier uur ’s morgens verlaat hij de warmte van zijn roedel en gaat zich uitleven op uw gebied van smaak en reuk. En gewoonlijk komt hij later terug om de resultaten af te leveren.

7. Als hij vast slaapt, laat hem dan een lichtje branden zodat hij kan dromen van smakelijke tijden. (avory geuren)

lees meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.